LÄNGE LEFVE TEKNIS!

Bredda ditt kontaktnät genom socialt engagemang.

Är du intresserad av ett aktivt föreningsliv? Borås äldsta gymnasieskola Sven Eriksonsgymnasiet har haft en aktiv elevkår och föreningar sedan 1862. Skolan erbjuder ett antal föreningar och här finns en förening för alla som vill engagera sig och skapa ett kontaktnät inför framtiden.

Amadeus Ojala läser tredje året på Teknikprogrammets inriktning Teknikvetenskap Natur och är vald till ny ordförande i elevkåren. Han har tidigare varit engagerad i föreningslivet på Sven Eriksonsgymnasiet och för honom är det ett självklart val.
– Det blir en fin gemenskap och du lär känna många nya vänner med samma intressen som du själv har.

Elevkåren arrangerar årligen Kortegen, skolkampen Teknis vs. Bäckäng samt de välkända phästerna. Elevkåren är uppbyggd av traditioner och än idag är det eleverna som äger elevkåren. Elevkåren Teknis är Sveriges äldsta och ett medlemskap där ger dig tre oförglömliga år med gemenskap, engagemang och roliga händelser.

Sven Eriksonsgymansiet blir en träffpunkt där du både studerar, träffar vänner och knyter kontakter. Aktiviteterna arrangeras under och efter skoltid med allt från lugna filmkvällar till phäster.

Aktiviteterna anordnas av de många och unika föreningarna som finns i elevkåren. Som medlem i elevkåren kan man söka till en befintlig förening alternativt starta en egen. Att vara med och driva en förening är en lärdom för livet och du får kontakter med personer inom och utanför skolan. Den största föreningen på skolan ser till att Teknis läktare är på bra humör under skolkamperna. Tillsammans bildar eleverna i elevkåren ett kontaktnät som skapar trygghet och glädje.

Länge lefve Teknis!