UNG FÖRETAGSAMHET

LÅT DINA IDÉER BLI VERKLIGHET

Drömmer du om att driva eget företag? På Sven Eriksonsgymnasiet har du möjlighet att starta och driva ett företag tillsammans med några skolkamrater på skolan. Sven Eriksonsgymnasiet och Ung Företagsamhet ger dig möjligheten att träna och utveckla din företagsamhet och växa som entreprenör.

Under ett läsår får du prova på att starta, driva och avveckla ett företag. Till din hjälp har du lärare, erfarna personer från näringslivet och dina företagskollegor. Under kursen lär du dig att utveckla affärsidéer, möta kunder, förhandla med leverantörer och sköta bolagets administration. Du och ditt företag deltar i mässor där ni får chans att marknadsföra er produkt till en stor kundgrupp. Om ni går med vinst bestämmer ni i bolaget själva vad ni ska göra med pengarna.

Sedan skolan började med kurser i Ung Företagsamhet har många av våra elever vunnit pris. Bland annat har Tom Wansburys UF-företag The Pillow Company har blivit utsedd till Årets UF-företag i Älvsborg.
Det var en häftig upplevelse för mig och mina kollegor och att driva ett UF-företag har lärt mig jättemycket, säger han.

Tom läser det tredje året på Entreprenörsprogrammet och i framtiden kan han tänka sig att driva eget.
Vi lyckades bra med The Pillow Company, men om det blir en fortsättning eller ett helt nytt företag återstår att se.

Ung Företagsamhet har funnits på Sven Eriksonsgymnasiet sedan början av 1990-talet. Elever på alla våra nationella program kan läsa uf, vilket har gjort oss till en av Sveriges största skolor inom Ung Företagsamhet. Verksamheten har ett stort stöd av det lokala näringslivet som ställer upp med både rådgivning till uf-företagen och som sponsorer av uf-mässorna. För dig som vill ha en större utmaning i ditt företagande erbjuder vi även möjlighet till internationella affärsutbyten.

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som ger ungdomar möjligheten att utveckla sin företagsamhet genom att driva företag under ett läsår. Ung Företagsamhet finns i hela Sverige och i stora delar av världen. Visste du att 25 000 svenska ungdomar årligen driver ett uf-företag? Ungefär 5 000 av dem kommer att starta eget företag inom 10 år.

2017 Utsågs The Pillow Company till Årets uf-företag i Älvsborg.

2014 var Sven Eriksonsgymnasiet värdar för ett stort internationellt besök av uf-elever.

2013 fanns vi med på International Student Company Festival i Riga.

2012 deltog vi i ewb International Trade Fair i Zürich.

2011 vann skolan sm-silver för Bästa innovation.

2009 utsågs Sven Eriksonsgymnasiet till Årets uf-skola i Sverige.